2 Mart 2015 Pazartesi

PLÜTON GENÇ BAŞARI ŞİRKETİ











PLÜTON GENÇ BAŞARI ŞİRKETİ
Plüton Genç Başarı Şirketi   “Genç Başarı Eğitim Vakfı” 3X Projesi : Gençlerin İş Gücüne Etkin Katılımı , Finansal Okur Yazarlık  ve Girişimcilik Yeteneklerinin Arttırılması kapsamında kurulan mikro şirkettir.

PLÜTON  GENÇ BAŞARI ŞİRKETİ NASIL KURULDU?
Plüton 6 Genç Girişimci öğrenci tarafından  23 Aralık 2014 tarihinde kurulmuştur. Bu öğrenciler; Elif BEYAZ (Genel Müdür) Vedat AYDIN (Finans Departmanı Müdürü) Su SAĞDUYU (Üretim Departmanı Müdürü), Bahadır KALAY (İnsan Kaynakları Departmanı Müdürü), Umutcan GÖKÇELİ (Halkla İlişkiler Departmanı Müdürü) ve  Onurcan AKKAŞ (Pazarlama Departmanı Müdürü)tır.

VİZYONUMUZ;
Yetersizliklerine rağmen, her bireyi yeterli kılabilecek bir yöntem olduğuna inanıyoruz.Plüton Genç Başarı Şirketi olarak bunu amaçlıyoruz.

MİSYONUMUZ;
Amacımızı geliştirerek daha fazla görme engelli bireye ulaşabilmek ve engelleri birlikte aşmak noktasında toplumsal farkındalık sağlamak.

Yeni fikirler ihtiyaçtan doğar. Toplumun ihtiyacı, bireysel ihtiyacımızın önüne geçerek bizi görme engelli bireylerin problemlerine çözüm bulma yoluna itti. Biz bu süreçte toplumun büyük bir kesimi olarak;  görme yetimiz olduğu halde, onların görememelerinden kaynaklı problemleri göz ardı ettiğimizi farkettik. Bu ihtiyaç doğrultusunda yaptığımız AR-GE çalışması sonucunda görme engelli bireyler için eğitici bir puzzle yapmaya karar verdik.
Çıktığımız yolda tek sermayemiz hisse senetlerimizdi.Bu hisse senetlerini belirlenen ücret dahilinde kendi okulumuzda satıp ihtiyacımız olan sermayeyi elde etmeye çalıştık. Şirketimizin Mayıs ayında yapılacak olan fuara kadar, gelişimini sağlayıp amacımız doğrultusunda daha çok bireye ulaşmayı hedefliyoruz.
VisİmPuzzle:
(Visually Impaired)
Ürünümüz görme engelli bireylere yönelik bir eğitim materyalidir. Bu kapsamda tasarladığımız puzzle aracılığıyla görme engelli bireylerin; Braille alfabesini öğrenmelerini kolaylaştırmak ve onların günlük yaşamda dokunamayacakları hayvanların şekillerini hissederek hayal etmelerini sağlamaktır. Hayvanın parçalara ayırdığımız her bir kısmında Braille alfabesiyle yazılmış bir harfi bulunacak. Görme engelli bireyler parçaları birleştirirken hem zihinsel gelişimlerine katkıda bulunulmuş, hem de 2 boyut ile 3 boyut arasındaki farkı öğrenmelerine katkı sağlanılmış olacaktır.

Proje kapsamında planladığımız“Karanlıkta Dialog” adlı AR-GE araştırması sonucunda; gerçek karanlığın “YALNIZLIK” olduğunu hissettik. Bu farkındalıkla çıktığımız yolda, onların hayal dünyalarını genişleterek yalnızlıklarına bir ışık yakabileceğimizi düşündük ve bu düşünceyi toplumsal bilinç haline getirerek yaktığımız ışığın yayılmasını hedefliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder