20 Kasım 2014 Perşembe

İŞTE BU. BİR FİKRİNMİ VAR YARİŞMASININ FİNALİNE DAVETLİYİM!!!!

Yarışma Hakkında

birFİKRİNmiVAR? Girişimcilik Serüveni son 7 senede hem Türkiye’den hem Dünya’dan toplam 17.000’den fazla girişimciye ulaşarak ülkemizin önde gelen şirketlerinin ve üniversitelerinin desteği ile Türkiye’nin en büyük üniversitelerarası girişimcilik yarışması ve TV Show’u haline gelmiştir.

birFİKRİNmiVAR? Girişimcilik Yarışması, her sene artan katılımıyla, Türkiye genelinde bir marka yaratarak, öğrencilere, akademisyenlere ve tüm halkımıza girişimci olma ve şirket kurma alanında yeni fırsatlar yaratmaktadır.

Bugüne kadar binlerce genç girişimcinin iş fikirlerini hayata geçirmeleri için başlıca başvuru noktası haline gelen birFİKRİNmiVAR?, 2010/2011 döneminde NTV’de yepyeni bir program kurgusu yaratarak birFİKRİNmiVAR? TV Show olarak ekranlara geldi. Son iki sezondur da yüzbinlerce TL yatırım yaparak başarılı girişimcilerin hayallerini gerçekleştiren birFİKRİNmiVAR?, 2 sezon TV8’de ekranlara gelmiştir. Bir Fikrin mi Var?

7. Senesinde ise yepyeni fikirler ile Türkiye’nin önde gelen kanalı Kanal 360 ekranlarında yeniden ekranlara geliyor.

Yarışmanın Amacı

birFİKRİNmiVAR? Girişimcilik Serüveni son 7 senede hem Türkiye’den hem Dünya’dan toplam 17.000’den fazla girişimciye ulaşarak ülkemizin önde gelen şirketlerinin ve üniversitelerinin desteği ile 2007-2014 yılları arasında Türkiye’nin en büyük üniversitelerarası girişimcilik yarışması ve geçtiğimiz sene lerde yayınlanan ilk TV Show’u ile en çok izlenen yarışma programı haline gelmiştir.

Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışması birFİKRİNmiVAR? Girişimcilik  Serüveni, girişimcilik kültürünü yaymak ve yepyeni iş fikirlerini desteklemek hedefiyle büyük bir misyon edinmiştir:
- Ülkemizdeki nitelikli ve gelecek vaat eden her il, ilçe ve eğitimden insanlar arasında girişimcilik bilincini oluşturmak
- Herkezin yeni iş fikirleri geliştirmelerini teşvik etmek
- Parlak fikirleri başarılı iş planlarına dönüştürme sürecinde desteklemek
-Ticari başarı potansiyeli yüksek iş fikirlerinin hayata geçirilmesine yardım etmek Misyonunu büyük başarı ile 2007’den itibaren devam ettiren birFİKRİNmiVAR?, başladığı günden bu yana her sene bir şirket kurarak şu an 7 başarılı girişimcinin kendi işlerinin patronu olmalarını sağlamıştır.

Hedefimiz yarışmamızı her sene daha da büyüterek global ölçekte bir yarışma yaratmak ve yarının yenilikçi şirketlerine öncülük etmektir.

Yarışmanın Süreci

İş Fikri Yarışması
Fikrini bul…
Geleceğinize yön verecek bu yarışmaya katılmak için yapmanız gereken ilk olarak fikrinizi bulmak ve 'birFİKRİNmiVAR? TV Show başvuruformunu'nu web sayfamız üzerinden doldurup göndermektir. İş fikriniz, Ar-Ge çalışması gerektiren bir ürün veya hizmet olabileceği gibi, sosyal girişimcilik, inşaat, havacılık, bilişim, elektirikli ve elektiriksiz ev alteleri gibi ürün veya hizmetlerin ticarileşme sürecindeki yenilikçi fikirlerden de oluşabilir.
İş fikrinizin değerlendirilmesinde fikrin potansiyeli, uygulanabilirliği ve rekabet ortamı gibi kriterler ölçülecektir.
Ön elemeyi başarıyla geçen ekipler, seçkin jüri karşında projelerini anlatarak finale kalmak için çalışacaklar. Bu heyecanlı sözlü sunumlarda amaç hem fikirleri etkili bir şekilde karşı tarafa aktarabilmek hem de jüri üyelerinin olası sorularını kısaca yanıtlayabilmektir.
Finale kalmaya hak kazanan projeler arasında seçilecek olan üç başırılı proje canlı yayında ödellerine sahip olacaklar.
Özet olarak; Girişimcilik serüveninde FİKRİ BULAN ŞİRKETİ KURACAK…
Herkese başarılar!

Değerlendirme Kriteleri

Tüm iş fikirleri, aşağıda bulunan kriterler doğrultusunda seçkin bir jüri tarafından değerlendirilecektir.
BirFİKRİNmiVAR? TV Show Değerlendirme Kriterleri
Bireysel veya grup olarak yarışmaya katılabilirsiniz. Her grup en fazla üç kişi olabilir ve grup liderleri belirlenmelidir.
Kriterlerimiz ana başlıkları ile aşağıda belirtildikleri gibi olmalarına rağmen kriterlerin sizi ve hayallerinizi kısıtlamasına izin vermeyin, çünkü her fikir kendine göre özeldir.
Pazar potansiyeli çok niş olan bir fikrin finansal getirisi yüksek olabilir. Hatta fikrinizin potansiyeli diğer fikirlerinki kadar yüksek olmasa bile motivasyonunuz ve sunumunuz ile jüriyi kendinize hayran bırakabilir, yine finale kalabilirsiniz. Parlak bir iş fikri, tüm kriterlerin başarılı bir harmanı olacaktır.
Bu nedenle tüm hayallerinizi ve fikirlerinizi bekliyoruz.
1. Uygulama Kolaylığı
2. Fikrin Özgünlüğü
3. Pazar Potansiyeli
4. Finansal Getiri
5. Yazılı ve Sözlü Sunum (kısmi olarak sunumda ölçülecek)
6. Fikri Sahiplenme ve Motivasyon (sunumda ölçülecek)
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder