31 Ocak 2015 Cumartesi

MİNİK ASİSTANLARIMIN PROJELERİ. ONLAR YAKIN ZAMANDA BİLİM İNSANI OLACAKLAR!!!

DİĞER PROJELER
AHMET YİĞİT BAŞOĞLU
1-      Madende Çalışan İşçilerin, Kazalara Karşı Koruyacak Elbise Projesi:  
               Madenlerde yaşanan ve ölümle sonuçlanan kazalardan madencileri koruyacak ve         hayatta kalmalarını sağlayacak bir robot kıyafet ile; gerek göçük durumunda kumaşın          darbe emici özelliği olması, gerek dumandan zehirlenmeye önlem olarak rahatlıkla   nefes alınabilir bir ortam sağlaması, gerekse su baskınlarına karşı su geçirmeyen ve su           altında da nefes almayı sağlayan bir kıyafet planlanmıştır. Bu sayede maden     kazalarında can kayıpları önlenecektir.

2-      Köpekbalığı İzleme/Araştırma Gemisi:
               Dalgıçların su altı çalışmaları sırasında köpekbalıkları tarafından saldırıya uğrama              ihtimali bulunan dalgıçları kurtarmayı amaçlayan bir sistem projesidir. Köpek      balıklarının radarlar ile tespit edildikten sonra dalgıçlara uyarı göndermesi ve                 dalgıçların da kafeslere sığınması ile saldırılara karşı önlem almasını amaçlayan bir          sistemdir.

3-      Otomatik Çiçek Sulama Sistemi:
               Toprağın nemini mevcut sensörler ile ölçen sistemde, toprak nemi belirlenen düzeyin                altına indiği anda otomatik olarak yeterli suyu toprağa verecek bir sistem projesidir.             Bu hem su tasarrufu hem de zaman tasarrufu sayesinde, yetişkinler çocuklarına daha           fazla zaman ayırabileceklerdir.

4-      Otomobil Kazalarında Kaza Anında Darbe ve Şiddeti Engelleyecek Sistem Projesi:
               Kaza anında darbenin geldiği bölge sensörler ile belirlenecek ve bölgesel olarak gerek                 araç içine gerek araç dışına sıvı ve hızlı donan slikon veya benzeri bir malzeme     püskürtülerek darbeleri emen ve hayatta kalma şansını daha da arttıracak bir        sistemdir.          
KEREM YILMAZELLİ
1-      Karada, Havada ve Denizde Giden Araç: 

               Hem karada, hem havada hemde denizde gidebilen bir araç; roketleri sayesinde havada yol alabiliyor, paletleri ile suda yol alıyor ve mekanizma çalıştırıldığında tekerlekler devreye girerek karada yol alabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder