31 Mart 2014 Pazartesi

HALİL HOCAOĞLU PROJESİ


Projenin Adı:Enerji Devri

 Projenin Amacı: Günümüzde  en degerli Ve Gerekli Olan Bir Enerjiyi En Ucuz Şekilde  Verimli  En Yüksek Şekilde Nasıl Elde Edebiliriz Diye Calışmaktayım

GİRİŞ:

İnsanoğlunun bilimsel yarı bilimsel ve sahte bilimsel arayışları olmuştur,doğanın sırlarını akıl erdirmeye başladığından beri... Ölümsüzlüğü getirecek ''hayat suyu'',kurşunu altına dönüştürecek ''filozof taşı'',dış kaynaklara bel bağlamaksızın kendi enerji öz kaynaklarını seferber edip sürekli çalışacak ''devri daim makinesi'' bu arayışların başında gelir.Bunlar bir tür tutku gibi girmişlerdir insanların kafasına...Girdikten sonra da çıkmamışlardır.
Elinde biraz mekanik yatkınlığı bulunan,iki teli bağlayıp elektrik arızalarını giderebilen,biraz boş zamanı,biraz sabrı,biraz öz güveni bulunan herkes bu arayışların içindedir.Hele ''devri daim makinesi için özellikle geçerlidir bu...Ama ''devri daim makinesini icat etmeye çalışanların iki ortak özelliği daha vardır.Mekaniğin temel ilkeleri konusunda zır cahildirler...Kendilerinden önce aynı arayışa girmişlerin çalışmalarından habersizdirler.Böyle olunca da,eski deyimiyle ''devri daimi'',yeni deyimiyle özdevinimi arar,dururlar.Söylemeye gerek yok herhalde... Bulamazlar.Biraz bu konuyu bilenler ,hemen''Orffyreus'un Tekerleği ne olacak? Odamı başarısızdı?'' diye sorabilirler.Açıkça söyleyelim:Bilinmezleri çok bir bilim dünyasında,gerçekten ilginç bir ''özdevinim'' olayıdır,Orffyreus'un Tekerleği...

Projenin Yapım Aşamaları:

EKİM AYI: Proje Yapıldımı Diye Araştırmak,  Proje Malzemelerini Tespit Etmek

KASIM AYI:  Bu Malzemeleri Nereden Edinecegimizi Araştırmak, Proje Malzemelerini Temin Etmek

ARALIK AYI: Projeyi Yapmak , Projeyi Test Etmek

OCAK AYI: Elde Edilen Verileri Rapor Haline Getirmek

ŞUBAT AYI:  Projenin Tescil Edilip Patentinin Alınması

MART AYI:  Projenin İlğili Kurum Ve Okullara  Sunumu Ve Tanıtımı Nı Yapmak

NİSAN AYI: Projeyi Seri Üretime Gecirmek

 Porojenin  Maliyeti :80 Tl

Projenin Malzemeleri:Boru(Pilastik)Dinamo, Elektirik, Kaplosu ,4 Cm Çapında Daire  (Tahta):1 M, Mil,İzale Bant ,(Kaplama Bandı)

Projenin Yapımı:

1 M  Buyunda Pilastik Boru Alalım Onu Delelim Cine Mili Yerleştireleim Milin Ortasına Daireyi Sabitleyelim  Milin Etrafına Elektirik Kablosu Döşeyelim Elektirik Kablalrının Ucunu  Dinamoya Baglayalım  Ve İzalasyon Bandıyla  Saralım.

SONUÇ:

Dünya’nın şuan en çok ilgilendiği konu enerjidir. Bu bağlamda yakın bir zamanda ülkemizde bir kongre düzenleneceğini bildiğim için ben de enerji konusuyla uzun zamandır ilgilendiğim için böyle bir çalışma yapmaya karar verdim. Projemde atıl durumda olan bir enerjiyi aktive ederek kullanacağım. Böylece evler için ciddi bir ekonomik girdi sağlamış olacağım.

KAYNAKÇA:


2-      www.fenokulu.net

3-      www.projeokulu.net

 

 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder