28 Mart 2014 Cuma

TATLI SORGUM


TATLI SORGUM

ENERJİ BİTKİSİ – GIDA – HAYVAN YEMİ

    TÜRKİYE’DE YETİŞEBİLİR
 
TOHUMLA YETİŞİR.
YETİŞTİRME DÖNEMİ  3-4 AYDIR
SİLAJ YAPILABİLİR
MİKROBESİNLERCE ZENGİNDİR
C4 KURAK BÖLGE BİTKİSİDİR.
TOPRAK AZOTOKSİT (N2O) KARBONDİOKSİT (CO2) EMİSYONU DÜŞÜKTÜR.
FERMANTASYON ETKİNLİĞİ YÜKSEKTİR (%90-92)
 
KISIMLARI
KULLANIM ŞEKİLLERİ
TANELERİ
BİYOETANOL*,  GIDA, YEM
 
ÖZSUYU
BİYOETANOL* VE ŞEKER
 
KÜSPESİ
BİYOGAZ*, SELÜLOZİK BİYOETANOL*, YEM, KOMPOST VE GÜBRE
 
YAPRAKLARI
BİYOGAZ*, SELÜLOZİK BİYOETANOL*, YEM, GÜBRE
 
 
 
Elde edilen ürünün;
 
2-4 tonu tohumdur. Tohumdan ekmeklik un (bu un glütensiz olup çölyak hastaları için ürünler-ekmek-bisküvi  vb- yapılabilir), toprak için besin maddesi veya briketlenmiş yakıt elde edilebilir.
 
5-7 tonu kuru yapraktır.
 
60-80 tonu soyulmuş saplardan oluşur.
o   Soyulmuş saplardan 15-20 ton kuru madde elde edilir. Bu kuru maddeden
§  30-40 ton şıra elde edilir. Bu şıradan
§  3,0-6,4 ton kahverengi şeker veya 5,4-9,6 ton şurup elde edilir.
o   Yada kuru madde
§  fermentasyona uğratılarak 3 000-4 000 lt etanol ve 36-37 ton şilempe ortaya çıkar.
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder