13 Nisan 2014 Pazar

FLL ROBOTİCS YARIŞMASIYLA İLGİLİ!!!!


 

 FLL ROBOTİCS KATILIM ŞARTNAMESİ

Turnuvaların amacı:

Bilim Kahramanları Buluşuyor/FLL turnuvalarının amacı, çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirirken, sosyal sorumluluklarının farkında olan, takım çalışması yapabilen, çevresindekilere ve doğaya saygılı birer birey olmalarına da katkıda bulunmaktır.

Sezon boyunca gençler bir taraftan, ev, iş, oyun ve yaşam alanlarını deprem, fırtına, toprak kayması, sel, çığ, tsunami gibi doğal olaylara karşı korurken;

• nasıl hazırlık yapabileceklerini,

• hangi süreçlerle, en değerliyi kurtarıp, koruyabileceklerini,

• doğal olay sonrası hangi süreçler sayesinde normal yaşama dönüş sağlayabileceklerini araştırıp, özgün çözümler üretecekler. Diğer taraftan da tasarladıkları ve programladıkları robotlarla, temayla ilgili görevleri çözecekler.

Takım olabilmek:

Takımlar 18 yaşından büyük bir çalıştırıcı ve 9–16 yaş arası en az 4, en fazla 10 genç üyeden oluşur.

Takımlara, veliler veya takıma katkısı olacağı düşünülen kişiler, fikir vererek destek olabilirler.

Takım oluşturmak için herhangi bir okul veya kuruma bağlı olmak gerekmemektedir.

Takım üyelerinin doğum tarihlerinin 31 Aralık 2003’ten önce, 01 Ocak 1998’den sonra olması gerekmektedir.

 

Kayıt, bedeli, sayısı:

Takım çalıştırıcısı takım kurduktan sonra takımın kaydını internet üzerinden yapar.

Takım kayıt bedeli 750 TL’dir. Bu bedel ”bağış” ibaresiyle Bilim Kahramanları Derneği hesabına yatırılacaktır. Bağış karşılığı hazırlanan makbuz takımlara, verdikleri adrese çalıştırıcının (koçun) dikkatine gönderilir.

2013-2014 sezonunda takım sayısı 200 ile sınırlıdır. Kayıtlı takım sayısı 200’e eriştiğinde kayıtlar kapanacaktır. Erken kayıt yaptıranlar önceliklidir. Kayıtlar 21 Mayıs’ta başlayıp,

31 Ekim 2013’te bitecektir.

Robot seti: Turnuvaya katılan her takımın, kendisine ait en az 1 adet LEGO® MINDSTORMS® robot seti olmalıdır. Bu set NXT seti veya bu sezon ilk kez kullanılacak olan EV3 seti olabilir. Kullanılacak robot seti ile ilgili detaylı bilgiler Kurallar dökümanında olacaktır.

Takım ihtiyaçları:

Robot seti ve yazılım (bu ürünleri geçtiğimiz senelerde almış olan takımların tekrar almasına gerek yoktur)

Bilgisayar: Robotları programlayabilmeniz için bilgisayara ihtiyacınız vardır. NXT seti alan takımların bilgisayarlarındaki işletim sistemi minimum MAC OS X veya Microsoft Windows XP olmalıdır.

“doğanın gücü ” tema seti

 

Tema seti: 470 TL (nakliye ve KDV dahil) karşılığı TEKNOKTA’dan temin edilir. Aynı mekanda çalışan birkaç takım varsa, bir adet tema seti almaları yeterli olacaktır. Tema seti, robot seti ve yazılım temini için, TEKNOKTA (0212 346 07 34) ile irtibata geçiniz.

Takım çalıştırıcısı (koçu), takım kaydını yaptırdıktan sonra, “dağanın gücü” sezonu kurallarını ve Koç El Kitabını mutlaka okumalı ve takım üyeleriyle bu bilgileri paylaşmalıdır.

Yerel turnuvaların ve ulusal turnuvanın tarihleri:

“doğanın gücü” sezonunda beş yerel turnuva ve ulusal turnuva gerçekleştirilecektir. Yerel turnuvalar Ocak-Şubat-Mart aylarında gerçekleştirilecektir. Yerel turnuvaların hangi şehirlerde olacağı, 31 Ekim 2013 tarihine kadar duyurulacaktır. Ulusal turnuva en geç 22 Mart 2014’de düzenlenecektir.

Takımlar www.bilimkahramanlari.org web sitesinde belirtilmiş olan ve sezon boyunca güncellenen tüm kurallara uymakla yükümlüdür. Her turnuvanın günlük planı farklı olabilir. Takımlar katıldıkları turnuvanın kurallarına ve planına uymak zorundadır.

Turnuva günü ve değerlendirme:

Robot oyunu alanı: Bu alanda takımlar kendilerine belirtilen süre içinde yaptıkları robotun performansını sergilerler. Burada en yüksek puanı alan robot "robot performans” ödülünün sahibi olur. Bu alanda kararları hakemler verir.

Hakemler sadece takım pilotlarıyla etkileşime girer. Diğer takım üyeleri veya koçlar, hakemlere sözel müdahelede bulunamaz. Hakem ve başhakemin kararı, nihai karardır.

Jüri alanı: Topluma örnek olabilecek, konularında uzman kişilerden oluşan jüri ekipleri takımların robotlarını, projelerini, takım çalışmalarını, genel tavır ve davranışlarını ve FLL değerlerini ne kadar benimsediklerini değerlendirirler. Ödüllerin hangi takımlara verileceği jüri üyeleri tarafından tespit edilir. Jüri değerlendirmesi en nihai karardır.

Turnuva günü programı, önceden takımlara bildirilir. Takımlar, turnuva günü başlama saatinde orada bulunmalıdır. Her takım, gelirken bilgisayarını ve robot setini yanında getirmelidir.

Ödüller: Turnuvalarda tüm katılımcıların madalya almasının yanı sıra, şampiyonluk kupası, robot performans, robot tasarım, takım çalışması ve proje ödülleri verilecektir.

Ulusal turnuvada şampiyon olan takım, ABD’de yapılacak FLL World Festival turnuvasında Türkiye’yi temsil etme hakkı elde edecektir. Ancak, şampiyon olan takımın bu turnuvaya gidememesi durumunda, ulusal finalde kupa almış takımlardan başka bir takım(lar) bu turnuvaya gitme hakkı elde edebilirler. Bunların hangileri olacağı, ulusal finalden önce duyurulacaktır. 

 

 

 

 

 

 

(sorun tanımı, çözüm, paylaşım) projesini tamamlamamış takımlar, kupa almış bile olsalar, bir üst turnuvaya katılamazlar. Bu, uluslararası alınmış bir karar olup, itiraz edilemez.

Diğer uluslararası turnuvalara katılabilecek takımların, kupa almış takımlar arasından hangileri olabileceği, ulusal turnuvadan önce duyurulacaktır.

Konaklama-ulaşım-yemek masrafları: Takımlar turnuvalarda konaklama, ulaşım ve yemek gibi harcamalarından kendileri sorumludur.

Yurtdışına gitmeye hak kazanan takımların masrafları: Türkiye’de gerçekleştirilen turnuvalarda başarılı olarak yurtdışına gitmeye hak kazanan takımlar ulaşım, konaklama, takım kaydı vs. masraflarından kendileri sorumludurlar. Bu konuyla ilgili Bilim Kahramanları Derneği’nden, LEGO firması’ndan, FIRST Vakfı’ndan veya turnuvanın ülkemizde gerçekleşmesine destek olan destekçi/bağışçı veya sponsorlarından mali destek almak için talepte bulunamazlar.

Diğer şartlar: Takımlar kayıt yaptırdıklarında etkinliğin ulusal resmi sitesi www.bilimkahramanlari.org ve bu şartnamede belirtilen kurallara uyacaklarını kabul ederler.

Ödül kazanan takımların yapacakları basın duyurularıyla ilgili:

Takımlar, FLL ile ilgili basın/web duyurularında bilgilendirmeyi Bilim Kahramanları’nın veya diğer uluslararası düzenleyicinin kendilerine ilettiği şekilde yapmakla yükümlüdür. Örnek olarak: Bilim Kahramanları Buluşuyor İstanbul yerel turnuvası Proje ödülünü alan takım duyurusunu Bilim Kahramanları Buluşuyor/FIRST® LEGO® League (FLL) İstanbul Yerel Turnuvası Proje Ödülüalmış olarak yapmalıdır.

Uluslararası etkinliklerde alınan ödüllerin duyurusu da aynı şekilde: ”Ülkemizde Bilim Kahramanları Buluşuyor adıyla yapılan FIRST® LEGO® League (FLL) turnuvalarının ABD’de yapılan FLL World Festival (Dünya Festivali) veya FLL OEC (Avrupa Açık Şampiyonası) etkinliğinde takımımız (takımın adı) (ödülün yurt dışındaki adının tercümesi) ödülünü kazanmıştır.”

Bu yaklaşımlar gönüllü olarak düzenlenen etkinliklerde her kurumun marka değeri için çok önemli.

FLL süreç odaklı bir etkinliktir:

Gençler için en önemli deneyimler hazırlık sürecindeki kazanımlardır. Nadir olsa da, hırs yapan genç değil, hırs yapan büyükler görüyoruz. Bu durum, turnuvanın felsefesine aykırı ve zamanla çocuklara zarar verebilecek bir yaklaşımdır.

Duyarlı profesyonelliğiniz için çok teşekkür ederizJ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder