26 Nisan 2014 Cumartesi

“İLK İŞİM GİRİŞİM VE ENDÜSTRİYEL REKABETÇİLİK PROJE PAZARI” ÖDÜLLÜ GİRİŞİMCİLİK YARIŞMASI

Başvuru Koşulları
 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ “İLK İŞİM GİRİŞİM VE ENDÜSTRİYEL REKABETÇİLİK PROJE PAZARI” ÖDÜLLÜ GİRİŞİMCİLİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ
 
1-      YARIŞMANIN ADI:
 
İlk İşim Girişim ve Endüstriyel Rekabetçilik Proje Pazarı
 
2- YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUMLAR:
 
-          Düzenleyici; Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (YTÜ TTO)
 
-          Ana Sponsor; Çalık Holding
 
3- KONUSU
 
Üniversite öğrencisi, mezunlar ve sanayi alanında çalışmakta olan kişiler arasında girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, iş planı ve iş kurma süreçleri ile ilgili eğitim bilgilerinin pekiştirilmesi, yeni iş fikirleri ortaya çıkarma ve bunları sunma becerilerinin geliştirilmesi amacı ile düzenlenen girişimcilik yarışmasıdır.
 
4- YARIŞMANIN AMACI VE HEDEFLERİ
 
Yarışmanın amacı,
 
-           Üniversite öğrencilerinde girişimci potansiyelini yaratmak,
 
-          Girişimciliğin bölge ve ulusal kalkınma açısından öneminin anlaşılmasını sağlamak,
 
-          Öğrencilerin girişimciliğe ve inovasyona olan ilgililerini arttırmak,
 
-          Bu yolla iş hayatına ilgilerinin ve bağlarının kurulmasını sağlamak,
  
-          Teorik eğitimlerin uygulamalarla desteklenmesini teşvik etmek,
 
-          İnovatif, ilginç, topluma faydalı ve kar getirebilecek iş fikirleri çıkarmaktır.
 
5- YARIŞMANIN DUYURULMASI:
 
Yarışma, düzenleyici kurumların web siteleri ve ilan panoları ile YTÜ TTO’nun sosyal medya adresleri üzerinden (www.twitter.com/ytu_tto, www.facebook.com/ytu.tto)  ilan edilecektir.
 
6- YARIŞMAYA KATILACAK KİŞİLERDE ARANACAK KOŞULLAR:
 
-          Yarışmaya üniversitelerin herhangi bir lisans programında eğitimine devam eden öğrenci, yüksek lisans veya doktora öğrencisi ya da mezunu olmuş kişiler ile ilgili alanda sanayide çalışmakta olan gerçek kişiler, bağımsız araştırmacılar başvuru yapabilirler.
 
-          Bir yarışmacı en fazla iki öneri ile yarışmaya katılabilir.
 
-          Yarışmaya bireysel veya istenirse ekip oluşturarak grup halinde başvuru yapılabilir.
 
-          Ekip halinde katılımlarda da tüm ekip üyelerinin aşağıdaki katılım koşullarını sağlaması zorunludur.
 
7- YARIŞMAYA KATILMA KOŞULLARI
  
-          Fikri ve sınaî haklar kapsamında bütün sorumluluk fikir sahibine aittir.
 
-          Ön elemeyi geçerek 22.05.2014 tarihindeki etkinlikte sergilenecek olan projeler hakkında üçüncü şahıslar ve taraflar hakkında fikri hak ihlali nedeniyle açılabilecek kanuni ve hukuki süreçler ile davalar ve yasal takipler yarışmaya başvuruda bulunmuş fikir sahibi tarafından üstlenilecektir. Bu konuda YTÜ TTO’nun hukuken sorumluluğu bulunmamaktadır.
 
-          Yarışmada fikir ve konu sınırlaması yoktur.
 
-          3. Şahıslar ve taraflar hakkında açılacak kanuni ve hukuki süreçler, davalara ve yasal takipler yarışmaya başvuruda bulunmuş fikir sahibi tarafından üstlenilecektir.
 
-          Yarışmaya giren gerçek kişiler yarışmaya dahil ettikleri veri, örnek, teknik ve ekonomik bilgi, ticarileştirme, araştırma stratejisi, ürün planlaması, fikir ya da kavram, ürünler, hizmetler, yazılım, icatlar, patent de dahil tüm tescilli fikri hak uygulamaları, algoritmalar, formüller, teknoloji, tasarımlar, şemalar, çizimler, mühendislik ve donanım konfigürasyon bilgileri, kaynak kodu, ticari sırlar, mali planlamalar, müşteri listeleri, pazarlar, hesap raporları, ürün fiyatlandırması ve pazarlaması, mali planlar ve iş planları ve know-how da dahil tüm bilgilerin tüm yasal telifi ve kullanım haklarının kendilerine ait olduğunu, herhangi bir 3. Parti kişi veya kuruluşun yasal koruması altında olmadığını kabul ve taahhüt etmiş sayılırlar.
 
8- YARIŞMAYA SON KATILIM TARİHİ
 
Yarışmaya katılacak projeler, 13.05.2014 tarihinde saat 18:00’e kadar e-posta yolu ile teslim edilmiş olmalıdır. E-postanın teknik aksaklıklar nedeni ile ulaşamaması durumda, YTÜ TTO’nun hukuken sorumluluğu bulunmamaktadır.
 
9- YARIŞMA BAŞVURUSUNUN YAPILMASI
 
-          Başvuru sahipleri/ekip sorumluları, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi internet adresi tto.yildiz.edu.tr ile etkinliğin resmi internet adresi olan girişim.yildiz.edu.tr adresinde yer alan Başvuru Formlarını eksiksiz şekilde doldurmak sureti ile proje bilgilerini içerir word dosyası, proje sunumu ve görsellerini içeren bir Powerpoint dosyasını girisim@yildizteknopark.com.tr adresine e-posta yolu ile göndereceklerdir.
 
-          E-posta ile yapılacak başvuruların konusu olarak ‘’Ödüllü Girişimcilik Yarışması Başvurusu’’ ifadesi ile birlikte başvuru yapan öğrenci ya da mezunun adı soyadı (ekip başvurularda ekip sözcüsünün) fakültesi, bölümü yazılarak ilgili e-posta adresine gönderilecektir.
 
-          Belirtilen gün ve saatten sonra teslim edilen projeler değerlendirilmeye alınmayacaktır.
 
YTÜ TTO Adres:
Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Teknoloji Geliştirme Bölgesi B-2 Blok, Kat:0, No:115 Esenler/ İSTANBUL
 
10- YARIŞMAYA GİREN ÖNERİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
 
-          Başvurularda doldurulacak başvuru formunda Proje ya da iş fikirleri anlaşılır bir şekilde yazılması gerekmektedir. Değerlendirme belirlenen jüri tarafından iki aşamalı olarak yapılacaktır.
 
-          İlk aşama yazılı proje dokümanı üzerinden yapılacak ve projelerin, uygulanabilirliği, rekabet potansiyeli, uygulama kolaylığı, verilerin tutarlılığı, iş fikrinin özgünlüğü ve yeniliği, pazar potansiyeli, finansal getirisi konuları değerlendirilecektir.
 
-          Ülkemizin seçkin üniversitelerinde bulunan akademisyenler, sektörün önde gelen temsilcilerinden bir araya gelip projeleri belirlenen kriterler eşliğinde değerlendirecektir.
 
-          Dosya üzerinden yapılan değerlendirmeler sonucu her jüri üyesi tarafından verilecek puanlar ayrı ayrı hesaplanarak ilk 10’a giren proje önerileri, yedek 10 proje önerisi ile birlikte belirlenerek ilan edilecektir.
 
-          Finale kalan 10 asil ve yedek proje, etkinlik günü canlı yarışma öncesi açıklanıp, jüri karşısında sunum gerçekleştireceklerdir.
 
-          Asil proje sahiplerinin etkinlik günü orada olmaması ve YTÜ TTO ekibine başvuruda bulunmaması durumda, hak sırayla yedek proje sahiplerine devredilecek ve asil finalistler hak talep edilemeyecektir.
 
-          Ön elemeyi başarıyla geçen ilk 10 (on) proje arasına girecek öğrenciler jüri üyelerine fikirlerini en iyi şekilde sunmaya çalışacaklar. Bu sunumlarda amaç hem fikirleri etkili bir şekilde karşı tarafa aktarabilmek hem de jüri üyelerinin sorularını kısaca yanıtlayabilmektir. Sunumların proje ile tutarlılığı, hazırlayan kişinin iş fikri ve projesine hâkimiyeti değerlendirilecektir. Jüri huzurunda yapılacak sunumların ardından dereceye girenler belirlenecektir.
 
-          Fikri ve sınaî haklar kapsamında bütün sorumluluk fikir sahibine aittir.
 
11. SEÇİCİ KURUL ve JÜRİNİN OLUŞUMU
 
Ülkemizin seçkin üniversitelerinde bulunan akademisyenler, sektörün önde gelen temsilcilerinden bir araya gelip projeleri belirlenen kriterler eşliğinde değerlendirecektir.
Canlı Yarışma jürisi üniversiteler bünyesinde çalışmakta olan akademisyenler ve özel sektörün önde gelen temsilcilerinden olmak üzere toplam 6 (altı) kişiden oluşmuştur.
 
Seçici kurul ve Canlı Yarışma jürisi etkinlik günü öncesinde ilan edilecektir.
 
12. SONUÇLARIN AÇIKLANMASI VE ÖDÜLLER
 
Sonuçlar, 22.05.2013 tarihinde etkinlik sonrası yapılacak gala yemeğinde açıklanacak olup dereceye girenlere Çalık Holding 1 Milyon TL’ye kadar yatırım fırsatı ve Yarışma Birincisine YTÜ Kuluçka Merkezi’nde 1 sene ücretsiz ofis, genel giderler, eğitim ve mentörlük imkânı sağlanacaktır.
 
Yarışma fonu olarak 1 milyon TL ayrılmıştır. Jüri tarafından yatırıma uygun görülen projeler desteklenecektir. Bu fonun tamamını ya da bir kısmını kapsayabilir.
  
13- ÖDÜL TÖRENİ
 
22 Mayıs 2014 tarihinde Saat:19.00’da yapılacak olan gala yemeğinde, Protokol ve davetlilerin katılımında düzenlenecektir. Törende ilk üç dereceyi alan projelere ilişkin sunumlar sahiplerince tüm katılımcılar huzurunda yapacaktır.
Yarışma Hakkında
SIKÇA SORULAN SORULAR
  • Neden katılmalıyım?
Kendi işinin patronu olabilmek ve Çalık Holding ana sponsorluğunda büyük miktarlarda yatırım desteği alıp, YTÜ Kuluçka Merkezi’nde 1 sene ücretsiz ofis imkânından yararlanıp iş kurabilmek için katılabilirsin.
  • Yarışma süreci nasıl işleyecek?
Tüm projeler 50*70 cm ebatlarında postere basılıp etkinlik günü sergilenecektir.
Tüm projeler oluşturduğumuz kurul tarafından değerlendirilip 10 adet proje asil, 10 adet proje yedek olarak finale seçilecektir. Finale seçilen projeler etkinlik günü sahiplerince sahnede sunulacak ve jüri tarafından oylanacaklardır.
  • Seçici kurul kimlerden oluşacaktır?
Seçici kurul; ülkemizin seçkin üniversitelerinde görevli akademisyenler ile sektörün önde gelen temsilcilerinden oluşacaktır.
  • Finale seçilen 10 asil ve yedek proje ne zaman açıklanacaktır?
Etkinlik günü, canlı yarışma başlamadan açıklanacaktır.
  • Canlı yarışma nedir?
Finale seçilen 10 projenin, sektörün önde gelen temsilcilerinden oluşan 6 kişilik jüri karşısında proje sunumlarının yapılacağı programdır / etkinliktir.
  • Asil finalist ve yedek finalist nedir?
Finale kalan 10 asil üye, etkinlik günü etkinlik yerinde bulunmaması durumunda hakkı sırayla yedek üyelere devredilecektir.
  • Canlı yarışmayı herkes izleyebilir mi?
Canlı yarışmayı tüm ziyaretçiler izleyebilir ve beğendikleri projeye manevi destek verebilirler.
  • Canlı yarışmada bir projeni sunuşu ne kadar sürecektir?
10 dakika. Jüri üyeleri sorularla istedikleri taktirde süreyi sorularla uzatabilir veya kısaltabilir.
  • Canlı yarışmada sunumlar nasıl yapılabilir?
Tarafımızca bastırılan posterler (50*70) üzerinden, getirilen basılı materyallerden veya ppt formatında barkovizyona yansıtma halinde gerçekleştirilebilir. Sunum teknikleri proje sahiplerinin insiyatifi dahilindedir.
  • Canlı yarışmada bir ekipten en fazla kaç kişi sunum yapabilir?
En fazla 2 kişi.
  • Finale seçilmeyen projeler ne olacak?
YTÜ Otağ-ı Hümayun bahçesinde poster şeklinde sergileneceklerdir. Bu sayede projelerini yatırımcıya, akademik camiaya, potansiyel partnerlerine tanıtabileceklerdir. Ayrıca tüm projeler bir kitapta toplanarak dağıtımı gerçekleştirilecektir.
  • Yarışmaya kimler katılabilir?
Herkes. Üniversite öğrencisi, mezunlar ve sanayi alanında çalışmakta olan gerçek kişiler vs.
  • Projemi Hangi Formatta İleteceğim? Proje Dokümanı Hazırlayacak mıyım?
Girişim.yildiz.edu.tr adresinden indirebileceğiniz Word ve powerpoint  formatlarındaki başvuru dökümanlarını uygun şekilde doldurup tarafımıza iletebilirsin.
  • Birden Fazla Proje Gönderebilir miyim?
Yarışmamıza bir gerçek şahıs en fazla 2 fikir/projede yer alabilir.
  • Yarışmaya ekip olarak başvurabilir miyiz?
Evet. Yarışmaya katılacaklar bireysel veya isterlerse ekip halinde başvuru yapabilirler.
  • Yarışmaya hangi konularla katılabilirim?
Yarışmada fikir ve konu sınırlaması yoktur.
  • Proje çıktısı olarak ortaya çıkacak üründe hak dağıtımı nasıl gerçekleşecektir?
Fikri ve sınaî haklar kapsamında bütün sorumluluk fikir sahibine aittir. Fikir daha önce ödül almamış veya uygulanmamış olmalıdır.
  • Yarışma nerede gerçekleştirilecek?
Canlı yarışma ve sergi, etkinlik günü YTÜ Davutpaşa Kampüsü Otağ-ı Hümayun’da gerçekleştirilecektir.
  • Canlı yarışma (final) sonuçları ne zaman açıklanacaktır?
Tüm başvuru sahiplerimizin davetli olduğu etkinlik günü akşamında gerçekleştirilecek Gala yemeğinde sonuçlar açıklanıp, ödül töreni düzenlenecektir.
  • Yarışma Değerlendirme Kriterleriniz Neler?
-          Ticarileşebilmesi
-          Yenilikçi ve Özgün Yönü
-          Uygulanabilirliği
  • Yarışmaya en son ne zaman başvuru yapabilirim?
13 Mayıs 2014 mesai bitimine (saat:18:00) kadar.
  • Yarışma konusunda tavsiyeleriniz neler olabilir?
Projenize güveniyorsanız ve büyük ödüllerden biri kazanmak istiyorsanız, canlı yarışmada projenizi sunuş yapma ihtimaline karşın hazırlıklı olmanızı tavsiye edebiliriz. Sunuşunuzu bizim hazırladığımız 50*70 postere ek olarak, basılı materyallerle ve ppt formatında dijital sunumla gerçekleştirebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder