30 Nisan 2014 Çarşamba

PROJEMİZLE YAKIN BİR ZAMANDA DÜNYA LİTERATÜRÜNE GİRMEK İSTİYORUZ!!

Toplantının ardından Astronot Sheikh Muszaphar Shukor, üstün zekalı çocukların robotik uygulamalarını, astronomi, bilim gibi farklı projelerini inceledi. Öğretmeniyle birlikte Shukor’a projesini anlatan 14 yaşındaki Bünyemin Tuğrul Kocabaş, ağabeyi hastanedeyken annesinin etrafa dokunmaması gerektiğini söylemesi üzerine araştırmalar yaptığını, araştırmaları sonucunda bakteri ve su tutmayan kağıt havlu icat ettiklerini dile getirdi. Projenin ileride hastane duvar ve korkuluklarında, otomobil koltuklarında kulanılabileceğini belirten 8. sınıf öğrencisi Kocabaş, projenin Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyenleriyle birlikte hayata geçirildiğini dile getirdi.
HER ŞEYİMİ VERİRİM
Ortopedi cerrahı olduğunu ve haftada birkaç kez operasyon yaptığını anlatan Shukor, astroloji üzerine çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.
Shukor, “Uzaya çıkmak manevi anlamda çok farklıydı. Orada, Allah’ın sanatını gördüğünüz zaman vücudunuz birden değişime uğruyor. Uzaya tekrar gitmek için hayatımı, işimi, her şeyimi veririm. Sadece gidiş bile olsa yine giderim” ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder