30 Nisan 2014 Çarşamba

‘Üstün Zekâlılarla Üstün Ufuklara’

Uzayda Namaz Kılan Adamla Buluştular

Bilim - Teknoloji
Tüm Üstün Zekâlılar Derneği (TÜZDER) ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ile ‘Üstün Zekâlılarla Üstün Ufuklara’ sempozyumun düzenledi.
Üstün zekâlılar, uzayda namaz kılan astronotla buluştu.
Minikler uzayda namaz kılan ilk Müslüman astronot Dr. Sheikh Muszaphar Shukor ile buluştu.
Üstün zekâlı çocukların eğitim ihtiyaçları, motivasyon ve farklı alanlardaki sorunlarının da konuşulduğu programda, Shukor;
“Bir gün çok önemli bir bilim adamı olabilecek bu çocukların hayatları boyunca takip edilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Geleceğin inşasında üstün zekâlı çocukların önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken TÜZDER Genel Müdürü Tunahan Coşkun da;
“Üstün zekâlı çocukların küçük yaşta tanınması ve durumlarına uygun eğitim ortamı içerisinde yetiştirilmesi, tüm toplumu ilgilendiren bir görev.
Verilen eğitimlerin yetersiz kalması durumunda bir süre sonra çocuklar okulu ve aldıkları eğitimi yetersiz buluyor.
Bu durumdaki çocukların tepkileri ise kendilerini dış dünyaya kapatmak oluyor.” dedi.
Üstün zekâlı çocukların çalışmalarının tanıtıldığı program, birbirinden ilginç görüntülere de sahne oldu.
Uzaya karşı büyük bir merak ve tutkusunun olduğunu belirten 6. sınıf öğrencisi Göktuğ Aytuğ Akarlar, Türk bayrağı simgeleri olan ay ve yıldız şeklinde uzay istasyonları tasarladı.
Akarlar, heyecanla bu istasyonları ileride nasıl hayata geçireceğini anlattı.
Bir başka öğrenci Genar Tuncer ise ‘Mekanik Beyinler’ konulu robot şovunun yanında, ileride cep telefonu ile hastalıkların erken teşhisini sağlayacak yazılım çalışması olduğunu ifade etti.
Henüz 1. sınıf öğrencisi olan Hamza Oğuzhan Gani ise elektrikli araba maketini tanıtarak, projesini ileride hayata geçirmek istediğini söyledi.
Çalışmasıyla su tutmayan ve antibakteriyel özelliği olan yüzeyler üretmeyi hedefleyen Bünyamin Tuğrul Kocabaş da bu sayede hem hastalıkların engelleneceğini hem de günlük hayatı kolaylaştıracağını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder